Timp pentru parcurgerea articolului: 2 minute

E bine cand in viata nu exista echilibru? Cum adica? Nu toata lumea cauta acum o viata mai echilibrata?!?

Te invit insa, pentru un moment, sa gandesti diferit fata de ce iti spun toate articolele de dezvoltare personala…

Orice sportiv de performanta care a avut succes, a si muncit enorm pentru asta. Dezechilibrul la el a insemnat ore intregi de antrenament. Mai putin timp sa iasa la distractii. Poate mai putin timp sa fie prezent la toate orele de la scoala.

Orice antreprenor sau om de afaceri care a avut succes, a muncit enorm. Si iti zic eu ca nu a avut niciun echilibru viata personala – job, cel putin pana cand nu si-a pus business-ul pe picioare sau nu a realizat in cariera ce si-a propus.

Chiar si cand ai un hobby, acesta te pasioneaza si necesita energia si timpul tau. Personal, am fost pasionat de acvarii. E frumos sa creezi si sa ai grija de un peisaj subacvatic superb care iti da culoare sufrageriei. Dar cu ce costuri vine asta? Am ras cand am dat peste un articol online care se adresa celor pasionati ca mine si care zicea cam asa: aveti grija ca sotiile se vor supara pe voi, pentru ca faceti dezordine prin casa si le acordati mai putina atentie. Am bifat si asta :).

Cred ca nu exista echilibru. Exista decizii. Decizia de a avea o cariera. Decizia de a avea a face un copil si de a renunta ca mama la job, pentru a avea grija de el. Decizia de a face totul pentru a fi printre cei mai buni la ce ti-ai propus.

E la moda sa cautam echilibrul in viata noastra. Dar oare asta nu inseamna si sa fim statici? Sa pierdem oportunitati sau, sa obtinem mai putin decat am fi putut obtine?

Dezechilibrul inseamna sa iesi din zona de confort. Dezechilibrul inseamna sa sa iti concentrezi toata energia acolo unde vrei sa ai un impact extraordinar. Dezechilibrul inseamna sa misti lucrurile in jur si sa le tragi dupa tine in directia in care vrei tu. Sa fii “disruptive”. Sa nu mergi in directia in care te duce viata, ci sa o iei tu de mana si sa o duci in directia in care vrei tu.

Poate, e bine cand in viata nu exista echilibru, atunci cand cauti succesul. Indiferent ce inseamna succesul pentru tine.

Think about it! ?

Mai jos, un interviu cu Indra Nooyi, ex. CEO Pepsi, care vorbeste despre cum a jonglat cu lipsa echilibrului viata personala/parenting – job. Si cateva poze de cand aveam acvariul :). Enjoy!