Timp pentru parcurgerea articolului: 1 minute

389212454_45c56ac9d5_o cropped

Una dintre cartile care m-a influentat cel mai mult se numeste “Orele astrale ale omenirii” si este scrisa de Stephan Szweig. Un autor nu foarte popular la noi, dar care din punctul meu de vedere se pricepe. Am avut norocul sa o primesc si sa o citesc prin clasele 5-8. O primisem cand am luat un premiu.

Tipul asta – Szweig, zice ca in istorie, cat si in viata oricarei persoane, exista o serie de momente (secunde, ore) care iti pot determina toata viata. Le denumeste ore astrale.

In viata mea s-au intamplat cateva astfel de momente:

  • Cand am luat un 4 la anatomie. Invatasem tot pe dinafara. Voiam sa ma fac medic. Dar profesoara mi-a pus o intrebare dintr-o lectie pe care nu o predase. De atunci m-am decis sa las la o parte total domeniul asta. Un moment astral pentru mine, un moment de nepasare pentru profesoara.
  • Cand am zis nu. Ca un facut, tocmai cand am luat drumul antreprenoriatului, atunci am inceput sa primesc si oferte de job-uri foarte atractive. Am zis nu si aventura antreprenoriala este cel putin fascinanta 🙂
  • Cand am pus mana pe telefon si am sunat. O curtam pe fosta sotie. Nu mai stiu din ce cauza ne certasem si, daca nu sunam, am fi intrerupt tot. Un moment astral. Peste 2 ani ne-am casatorit. A fost o relatie frumoasa pana cand ne-am despartit iar acum avem o fetita minunata :).

Scriu despre subiectul asta pentru ca el conteaza mult pentru mine.

Practic, datorita acestei carti, am invatat sa fiu mai constient si mai curajos. O secunda, un minut, o privire corecta sau gresita, un da sau un nu. Practic am invatat sa astept si sa vanez ore astrale. Nu cu teama, ci cu adrenalina. Si cu speranta. Ca intr-adevar imi pot decide soarta. A mea si… poate a altor persoane.

In viata cat si in istorie, regretele nu iti vor aduce inapoi un moment pierdut si 1000 de ani nu iti vor inapoia ceva pierdut intr-o singura clipa (Szweig).

Gandeste-te cate astfel de momente au fost si in viata ta. Cate au trecut pe langa tine. In cate momente nu ai avut curaj sa actionezi. In cate momente ai actionat. Cand ai zis un da sau un nu. Cand ai luat o decizie importanta. Cand ai stat si nu ai facut nimic.

Gandeste-te cum vei face si pe viitor.

Succes in viata!