Timp pentru parcurgerea articolului: 1 minute

matrix background

Cine ar fi crezut ca rezistenta noastra din timpul lockdown-ului va lua forma unei lupte de pe canapea in timp ce vizionam Netflix, vorbim pe mobil cu prietenii si comandam mancare care ni se livreaza la usa?

Antidot pentru plictiseala, pentru suplinirea lipsei intalnirilor de socializare, a contactului uman si pentru lucrul remote, tehnologia ne-a usurat viata in timpul pandemiei si ne-a ajutat sa pastram un simt de semi-normalitate.

Fata de alte perioade dificile din istoria umanitatii, si ma gandesc aici la alte pandemii sau razboaie, de data aceasta tehnologia a fost mult timp un aliat care ne-a ajutat sa ne adaptam.

Cu ce costuri a venit aceasta utilizare intensa a tehnologiei, ne-am putea intreba?

Cu costul suprasaturatiei… arata datele de cercetare.

Conform iSense Solutions, 7 din 10 romani din mediul urban, utilizatori de internet, simt acum nevoia sa ia o pauza de la tehnologie.

Cand luam o pauza de la tehnologie, o inlocuim cu:

  • mai mult timp petrecut in familie: 54%
  • ne relaxam in natura: 48%
  • alocam timp miscarii si unui stil de viata mai sanatos: 23%

Multi au incercat acum pentru prima data lucruri noi prin intermediul tehnologiei, de la comenzi online pana la lucru remote. O data adoptate aceste comportamente, ele incep sa faca parte din ce in ce mai mult din stilul de viata al consumatorului.

Majoritatea celor care au reusit sa ia o pauza, nu au rezistat mai mult de 2 zile fara tehnologie. Chiar daca vrem sa scapam de ea, tehnologia ne este de ajutor in aceasta perioada si suntem nevoiti sa ne reintoarcem la ea.

Tehnologia este un drog de succes, din cauza caruia intram in sevraj atunci cand nu il avem. Suntem “Trapped in technology” si nu mai avem nicio sansa!

 

*Studiu online pe 2000 respondenti, reprezentativ urban, ianuarie 2021

Photo by Markus Spiske on Pexels.com